فلوشیپ جراحی سرطان در تهران

آنچه از عمل جراحی ماستکتومی دوبل انتظار می رود

آنچه از عمل جراحی ماستکتومی دوبل انتظار می رود

آنچه از عمل جراحی ماستکتومی دوبل انتظار می رود

ماستکتومی دو طرفه یا دوبل

ماستکتومی دو طرفه (double mastectomy) ، یکی از انواع ماستکتومی است. ماستکتومی دوطرفه ، ماستکتومی دوبل (دابل ماستکتومی) ، ماستکتومی دوگانه ، یا ماستکتومی مضائف ، عناوینی هستند که به برداشتن هر دو سینه توسط جراحی اطلاق می گردد. ماستکتومی دو طرفه معمولاً در افراد مبتلا به سرطان سینه یا دارای ریسک بالای ابتلا به سرطان سینه انجام می شود.

تصمیم گیری برای انجام ماستکتومی دو طرفه امری دشوار است. افراد ممکن است به دنبال تشخیص سرطان سینه یا به دلیل داشتن سابقه خانوادگی قابل توجهی از این بیماری ، نیاز به برداشتن یک یا هر دو سینه داشته باشند.

ماستکتومی دو طرفه چیست؟

ماستکتومی دوبل به برداشتن هر دو سینه توسط جراحی اطلاق می شود. انواع مختلفی ماستکتومی وجود دارد. مناسب ترین آنها به وضعیت سرطان و اندازه تومور و سایر عوامل بستگی دارد.

انواع ماستکتومی عبارتند از:

ماستکتومی توتال یا کامل: طی این عمل ، سینه ، پوست روی آن و احتمالاً غدد لنفاوی زیر بغل برداشته می شود.
ماستکتومی رادیکال تعدیل شده: طی این عمل ، سینه ، برخی از غدد لنفاوی زیر بغل و پوششی که ماهیچه های قفسه سینه را پوشانده است ، برداشته می شود.
ماستکتومی رادیکال: طی این عمل ، سینه، پوست ، غدد لنفاوی و ماهیچه های قفسه سینه برداشته می شود.
ماستکتومی محافظ پوست: طی این عمل ، سینه ، نوک پستان و آرئولا برداشته می شود ، اما جراح بیشتر پوست را باقی می گذارد تا بتواند بازسازی سینه را انجام دهد.
ماستکتومی ساب کوتانئوس: جراح برشی در سینه ایجاد می کند و بافت سینه را برمی دارد اما پوست و نوک پستان را در جای خود باقی می گذارد. سپس سینه را بازسازی می کنند.
ماستکتومی محافظ نوک پستان: این روش شبیه روش محافظ پوست است. با این حال، جراح بافت زیر نوک پستان و آرئولا را برمی دارد و آن را برای انجام آزمایش پاتولوژی می فرستد.

آمادگی برای ماستکتومی دو طرفه

قبل از اینکه تحت جراحی ماستکتومی دوبل قرار گیرید ، باید 8 تا 12 ساعت ناشتا باشد.

سپس جراح سینه ها را علامت گذاری می کند تا مشخص شود کجا باید برش ایجاد کند. شما روی تخت می نشیند تا جراح بتواند ببیند چین طبیعی سینه در کجا قرار دارد.

سپس یک پرستار شما را به اتاق بیهوشی می برد، یک لاین انفوزیون داخل وریدی (IV) را در دست یا بازوی تان وارد می کند و داروهای آرامش بخش را تزریق می کند. پس از ورود به اتاق عمل ، متخصص بیهوشی به شما یک بیهوشی عمومی می دهد.

در حین جراحی ماستکتومی دو طرفه

اگر قرار باشد جراح سینه ها را بازسازی نیز کند ، جراحی ماستکتومی ممکن است 2 تا 3 ساعت طول بکشد.

معمولاً جراح برش هایی را در اطراف نوک پستان و در عرض سینه ایجاد می کند. اگر در حال انجام ماستکتومی محافظ پوست باشید ، برش کوچکتر خواهد بود.

هنگامی که جراح برش را ایجاد کرد ، بافت سینه را از پوست در بالا و دیواره عضله قفسه سینه در زیر آن جدا می کند. سپس تمام بافت سینه را برمی دارند و اگر بخشی از طرح جراحی باشد ، غدد لنفاوی را تشریح نیز می کنند.

اگر همزمان در حال انجام بازسازی سینه نیز باشید ، جراح این مرحله را در مرحله بعد تکمیل می کند.

برای اتمام جراحی ، جراح خونریزی را بررسی می کند و درن های جراحی را وارد می کند. درن ها لوله هایی هستند که اجازه می دهند مایعات اضافی از محل جراحی خارج شود. جراح درن ها را با بخیه محکم می کند و سپس کل ناحیه را با بانداژهایی که دور قفسه سینه می پیچند می پوشاند.

نکات ریکاوری ماستکتومی دو طرفهپس از جراحی ، یک تیم پزشکی به دقت شما را زیر نظر می گیرد و می تواند برای کمک به درد و تهوع ناشی از بیهوشی ، دارو تجویز کند.

معمولاً افراد 3 روز در بیمارستان می مانند ، با این حال اگر جراحی شامل بازسازی سینه نیز باشد ، این مدت ممکن است طولانی تر شود.

روز بعد از جراحی ، یک متخصص مراقبت های بهداشتی تمریناتی را نشان می دهد که می توانید برای جلوگیری از سفتی بازو و شانه و تشکیل بافت اسکار انجام دهد. ممکن است لازم باشد تا زمانی که پزشک درن ها را خارج نکرده است ، از انجام برخی تمرینات ورزشی اجتناب کنند.

اغلب ، بیمارستان دستورالعمل های زیر را در مورد ریکاوری در خانه پس از ماستکتومی دوبل ارائه می دهد:

مصرف داروی ضد درد: جراح نسخه ای برای داروهای مسکن ارائه می دهد که باید طبق دستور پزشک مصرف کنید.
مراقبت از پانسمان: یک پرستار به شما نشان می دهد که چگونه از بانداژ خود به درستی مراقبت کنید. ممکن است لازم باشد پانسمان را تا زمان ویزیت بعدی تعویض نکنید.
مراقبت از درن جراحی: اگر در ناحیه سینه یا زیر بغل خود درن دارید ، پرستار ممکن است قبل از خروج از بیمارستان آنها را خارج کند. در روش دیگر ، درن ممکن است تا اولین ویزیت بعدی ، معمولا بین 1 تا 2 هفته پس از جراحی ، در موقعیت خود باقی بماند. در این حالت ، باید هر روز چند بار مایعات را از ظرف جمع آوری تخلیه کنید.
شناسایی علائم عفونت: بسیار مهم است که محل جراحی و احساس خود را به طور کلی برای هر گونه علائم عفونت زیر نظر داشته باشد. در صورت قرمز شدن زخم ، داغ شدن یا ترشح چرک یا علائم عمومی عفونت مانند تب ، لرز ، تهوع یا استفراغ ، باید به دنبال مراقبت فوری پزشکی باشید.
اکثر جراحان از بخیه ‌هایی استفاده می ‌کنند که قابل جذب اند ، به این معنی که نیازی به برداشتن آن‌ها توسط متخصص مراقبت‌ های بهداشتی نیست. با این حال ، گاهی اوقات ممکن است متوجه شوید که انتهای بخیه از برش جراحی بیرون زده است. در این مورد ، باید با جراح خود تماس بگیرد.

علاوه بر زمان دادن برای بهبودی ، باید اقدامات دیگری را برای ریکاوری پس از ماستکتومی دوبل انجام دهید، از جمله:

تا حد امکان استراحت و ریلکس کنید
تا زمانی که پزشک مجاری فاضلاب را خارج کند از اسفنج در حین حمام استفاده کنید
انجام تمرینات بازو به صورت روزانه برای جلوگیری از سفت شدن آن
درخواست حمایت از دوستان و خانواده
به دنبال گروه های پشتیبانی محلی باشید
شرکت در فعالیت های لذت بخش
بسته به نوع عمل ماستکتومی ، بهبودی ممکن است چند هفته طول بکشد. ریکاوری کامل ممکن است چند ماه طول بکشد.

عمل بازسازی سینه

پس از ماستکتومی، ممکن است برای بازسازی ، عمل بازسازی سینه را در نظر بگیرید. بازسازی می تواند همزمان با برداشتن سینه یا بعد از آن ، پس از بهبودی از عمل اولیه اتفاق بیفتد.

پیامدها و اثرات جانبی ماستکتومی دوطرفه

در صورت انجام ماستکتومی دوبل ، ممکن است عوارض جانبی زیر را تجربه کنید:

خستگی: بسیاری از افراد برای چند روز پس از جراحی احساس خستگی می کنند و خواب آرام برایشان مشکل است. از اینرو باید تا حد امکان در طول روز چرت بزنید.
درد فانتوم سینه: برخی از افراد در قفسه سینه و زیر بغل احساس خارش یا سوزن سوزن شدن دارند. این احساسات طبیعی است.
مشکل در بازوها: شما می توانید از حرکات کششی و ورزش برای مدیریت درد و سفتی بازوها و شانه های خود پس از ماستکتومی کمک بگیرید.
لنف ادم: اگر در طول ماستکتومی غدد لنفاوی تان نیز برداشته شده باشد ، ممکن است در بازوها دچار تورم شوید. به چنین وضعیتی ، لنف ادم می گویند. در صورت بروز ورم در بازوها ، باید فوراً با پزشک خود مشورت کنید.