تغذیه برای بیماران مبتلا به سرطان سینه
تغذیه برای بیماران مبتلا به سرطان سینه
سرطان نوعی بیماری است که در آن تقسیم سلول های بدن از کنترل خارج می شوند. به جز سرطان پوست، سرطان سینه یا پستان شایع ترین سرطان در زنان به شمار می رود. خوشبختانه در سال های اخیر، مرگ و میر ناشی از سرطان سینه کاهش یافته است، اما همچنان دومین عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در بین زنان در سراسر دنیا محسوب می شود.
انواع مختلفی سرطان پستان وجود دارد. نوع سرطان پستان به این بستگی دارد که کدام سلول های پستان به سرطان تبدیل شده اند.
سرطان سینه می تواند قسمت های مختلفی از پستان را درگیر کند. سینه از سه قسمت اصلی تشکیل شده است: لوبول ها، مجاری و بافت همبند. لوبول ها همان غدد تولید شیر هستند. مجاری یا داکت ها، لوله هایی هستند که شیر را به نوک پستان منتقل می کنند. بافت همبند (که از بافت فیبروز و چربی تشکیل شده است) همه چیز را در کنار هم قرار می دهد. بیشتر سرطان های پستان در مجاری یا لوبول ها تشکیل می شوند.
سرطان سینه ممکن است از طریق رگ های خونی و عروق لنفاوی به خارج از پستان نیز گسترش یابد. وقتی سرطان پستان به سایر قسمت های بدن گسترش می یابد، به آن متاستاز گفته می شود.
پزشکان اغلب از آزمایشات بیشتر مانند سونوگرافی، ماموگرافی یا ام آر آی برای کشف یا تشخیص سرطان سینه استفاده می کنند. آنها ممکن است شما را به یک متخصص یا یک جراح پستان ارجاع دهند. اما این بدان معنا نیست که شما سرطان دارید یا نیاز به جراحی دارید. این پزشکان متخصص در تشخیص مشکلات پستان هستند.
پس از تشخیص سرطان سینه، بسیاری از زنان تمایل به تجدید نظر در خصوص تغذیه و مراقبت های بهداشتی خود دارند. بسیاری نمی دانند که چه عواملی باعث بروز این سرطان شده و چه تغییراتی باید در سبک زندگی خود ایجاد کنند. اکثر زنان معتقدند که برای اطمینان از حصول نتایج خوب پس از درمان سرطان سینه حال توسط جراحی یا پرتو درمانی ، باید تغییرات قابل توجهی در رژیم غذایی خود ایجاد کنند. با این حال، رژیم غذایی سالم تنها یکی از چندین عاملی است که می تواند بر سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارد. ورزش کردن و مدیریت استرس به همان اندازه در بهبود سلامت و تندرستی شما اهمیت دارد.
دستورالعمل های تغذیه سالم
هیچ ماده غذایی یا مکمل غذایی یا مواد غذايي ضد سرطان سينه ای یا حتی قوی ترین معجون ضد سرطان وجود ندارد که به عنوان “گلوله جادویی” برای جلوگیری از عود سرطان سینه عمل کند. براي جلوگيري از سرطان سينه می توان از رهنمود های موسسه ملی سرطان (National Cancer Institute) برای کاهش احتمال عود سرطان سینه استفاده کرد. این دستورالعمل ها عبارتند از:
مصرف میوه ها، سبزیجات و غلات کامل را افزایش دهید
مصرف چربی را به کمتر از 30 درصد کالری کاهش دهید
مصرف مواد غذایی فرآوری شده، نمک سود شده و دودی را به حداقل برسانید
به یک وزن سالم و ایده آل دست پیدا کنید و آن را حفظ کنید
مصرف الکل در حد متوسط باید رعایت شود و در صورت امکان از آن پرهیز شود
بهترین غذاهای ضد سرطان سینه : میوه ها، سبزیجات و غلات کامل
میوه ها، سبزیجات و غلات کامل حاوی فیتوکمیکال (گیاهمغذی ها یا مواد شیمیایی گیاهی) با خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد استروژنی و شیمیایی هستند که می توانند از بروز سرطان جلوگیری کنند. ما مصرف روزانه پنج وعده یا بیشتر میوه و سبزیجات را توصیه می کنیم. سبزیجات صلیبی یا چلیپایی (کلم بروکلی ، گل کلم ، کلم کالی ، کلم پیچ ، و جوانه بروکسل) به ویژه از نظر مواد شیمیایی گیاهی بسیار غنی هستند. در مورد ارزش غذایی جوانه کلم بروکلی نیز تحقیقات گسترده ای در دانشکده پزشکی جان هاپکینز انجام شده است.
غلات کامل غذاهای فرآوری نشده ای وجود دارند که سرشار از کربوهیدرات های پیچیده ، فیبر ، ویتامین ها ، مواد معدنی و مواد شیمیایی گیاهی هستند. مصرف زیاد فیبر ممکن است با تغییر عملکردهای هورمونی سرطان سینه و سایر سرطان های وابسته به هورمون ، فواید مثبتی داشته باشد. میزان دریافت فیبر روزانه باید 25 تا 30 گرم فیبر نامحلول و محلول باشد.
مواد غذایی کامل از خانواده گیاهان
دانه ها. گندم ، چاودار ، جو دوسر ، برنج ، ذرت ، بلغور ، جو
سبزیجات برگ سبز. کاهو ، اسفناج ، برگ چغندر ، کاسنی فرنگی ، چغندر ، کاهو رومی
سبزیجات صلیبی. کلم بروکلی ، کلم پیچ ، شلغم ، کلم بروکسل ، گل کلم ، کلم قمری ، بوک چوی ، آب تره ، کلم کالی ، سبزی خردل ، کلم سبز ، روتاباگا (شلغم زرد)
سبزیجات سرده چتریان. کرفس ، جعفری ، رازیانه ، هویج ، شقاقل
سبزیجات آلیوم. سیر ، پیاز ، موسیر ، پیازچه ، تره فرنگی
حبوبات. لوبیای سویا ، نخود فرنگی ، نخود ، لوبیای لیما ، بادام زمینی ، خرنوب ، انواع لوبیا خشک (لوبیا قرمز ، ماش ، چیتی ، چشم بلبلی) ، عدس
سبزیجات سرده بادنجانیان. بادمجان ، گوجه فرنگی
سبزیجات سرده کدوییان. خانواده کدو: کدو تنبل ، اسکواش ، خیار ، خربزه تخم قند ، هندوانه
منابع مواد غذايي ضد سرطان سينه دارای مواد شیمیایی گیاهی
سولفورافان. جوانه کلم بروکلی
ایزوتیوسیانات ها. خردل ، ترب ، سبزیجات چلیپایی
ترکیبات فنلی. سیر ، چای سبز ، دانه های سویا ، دانه های غلات ، چلیپایی ها ، چتریان ، کدوییان ، بادنجانیان ، ریشه شیرین بیان ، دانه کتان
فلاوانوئیدها. بیشتر میوه ها و سبزیجات (چلیپایی ، سیر ، مرکبات ، دانه زیره ، گیاهان چتری ، بادنجانیان ، کدوییان ، گیاه مریم گلی ، کافور ، شوید ، ریحان ، نعناع)
ارگانو سولفیدها. سیر ، پیاز ، تره فرنگی ، موسیر ، سبزیجات چلیپایی
ایزوفلاون ها. دانه های سویا ، حبوبات ، دانه کتان
ایندول ها. سبزیجات چلیپایی
کاروتنوئیدها. سبزیجات و میوه های زرد تیره / نارنجی / سبز
توصیه های مصرف چربی
اختلاف نظر هایی در مورد نقش چربی در رژیم غذایی در شکل گیری سرطان سینه وجود دارد. برخی از مطالعات حیوانی و داده های اپیدمیولوژیک بیانگر آن است که نوع چربی مصرفی می تواند آغازگر سرطان سینه باشد. ما به شما توصیه می کنیم:
مصرف غذاهای بسیار اشباع شده مانند گوشت گاو ، گوشت بره ، گوشت ارگان ها ، انواع پنیر ها ، خامه ، کره و بستنی را محدود کنید.
غذای حاوی اسیدهای چرب ترانس ، مانند محصولات پخته و بسته بندی شده در بازار ، کراکر و مارگارین را کاهش دهید.
مصرف مرغ ، ماهی و پروتئین های گیاهی (حبوبات و عدس) را افزایش دهید. افزایش مصرف ماهی به 3 برابر در هفته منجر به افزایش مصرف چربی اشباع نشده امگا 3 می شود. تحقیقات نشان داده است که این اسیدهای چرب ممکن است از رشد تومورهای پستان جلوگیری کنند.
نحوه محاسبه وزن ایده آل بدن و نیاز روزانه به چربی و کالری:
با استفاده از ضرب قد در سانتی متر ، وزن ایده آل بدن (IBW) خود را محاسبه کنید.
5 فوت اول قد شما = 100 پوند است
برای هر اینچ قد دیگر 5 پوند اضافه کنید. به عنوان مثال: یک فرد 5 پا ، 4 1/2 اینچ قد دارد
5 فوت اول = 100 پوند
برای تعیین بقیه وزن ایده آل بدن ، 4.5 اینچ در 5 پوند = 22.5 پوند را ضرب کنید
وزن یک فرد 5 پا 4/1 اینچ وزن ایده آل 122.5 پوند است: 100+ (4.5 5 5) = 122.5 پوند IBW
اندازه قاب بدن خود را محاسبه کنید:
قاب کوچک: 10٪ از IBW = 110.25 پوند را کم کنید
قاب متوسط: فقط از فرمول IBW = 122.5 پوند استفاده کنید
قاب بزرگ: 10 درصد به IBW = 134.75 پوند اضافه کنید
کالری دریافتی پیشنهادی روزانه خود را محاسبه کنید:
فاکتور فعالیت IBW x 10 x = کالری دریافتی روزانه شما. عوامل فعالیت:
کم تحرک = 1.2
متوسط = 1.4
فعال = 1.6
نیاز روزانه خود به چربی را محاسبه کنید
استفاده از 30 درصد کالری دریافتی از چربی: تعداد کالری محاسبه شده خود را در 0.3 ضرب کنید = درصد کالری حاصل از چربی
این پاسخ را تقسیم بر 9 کنید = گرم چربی مورد نیازتان در روز